Category Archives: Dirigenter

Jan Bjøranger

Jan Bjøranger er professor ved Universitetet i Stavanger og har til tross for en aktiv utøverkarriere vært veileder for en rekke musikere som etterhvert gjør seg bemerket i inn og utland.
Jan BjørangerJan Bjøranger
Barokkseminar, august 2009

Barokkseminar, august 2009

Fra 2003 til 2007 var Jan Bjøranger musikalsk leder for Aust-Agder Kammerorkester. I denne perioden var orkesteret bl.a. med på åpningen av Arendal kulturhus, i en konsert med Truls Mørk som solist. Jan er en svært inspirerende pedagog med lang erfaring og gode kontakter i musikkmiljøet. Vi var derfor svært glade da han sa seg villig til å holde et barokk seminar med oss i august 2009. Bildene er fra dette seminaret. Jan Bjøranger har virket som leder og konsertmester i en rekke ensembler og orkestre rundt om i Skandinavia og med disse turnert store deler av verden. I egenskap av kunstnerisk leder for Umeå Internasjonale Kammermusikkfestval og KGA i Kristiansand har Bjøranger samarbeidet med komponister som James MacMillan, Arvo Pärt og Mark Anthony Turnage. Som solist og kammermusiker har han opptrådt på en rekke scener og i samspill med musikere som Peter Jablonski, Thorleif Thedeen, Göran Söllscher, Janine Jansen, Lars Anders Tomter og Leif Ove Andsnes. Bjøranger har medvirket ved ca 40 plateinnspillinger som inkluderer en rekke prominente utgivere. Han også har gitt mesterklasser en rekke steder i inn og utland, blant annet ved Mozarteum i Salzburg. Benedicte Kyllingstad er leder for 2. fiolin gruppa i Stavanger Symfoniorkester. Hun har i mange år vært  kammerorkesterets konsertmester.
Birgitte Kyllingstad og Jan Bjøranger

Benedicte Kyllingstad og Jan Bjøranger

Hans van der Meijden

HansHans van der Meijden (1953) ble født i Den Haag. Fra 1978-1984 studerte han orgel ved ”Rotterdams Conservatorium” hos André Verwoerd. Han fortsatte ved konservatoriet i Leeuwarden (1984-1988). Her studerte han liturgi, hymnologi, improvisasjon og sang, og tok hovedfag kordireksjon. Han fikk kompetanse I fra Det nederlandske kirkeråd, den høyeste kvalifisering i Den nederlandske reformerte kirke. Han har vært på konsertturné til Ungarn, Belgia, Frankrike og Danmark.  I anledning av 250-års kirkejubileum i Drachten (Nederland) spilte han inn en orgel-CD. I 1999 flyttet han til Norge og fikk stilling som kantor i Holt prestegjeld. Siden 2006 har han vært dirigent for Aust-Agder Kammerorkestere. Han er også  medlem i Den norske orgelkonsulentforening.