Jubileumskonserter

Rut Marie Bang i Barbu kirke

Aust-Agder Kammerorkester feirer dette året sitt 25-års jubileum. Dette markeres med konserter både i Kristiansand og Arendal. Lørdag den 26. i Musikkens hus i Kristiansand og søndag den 27. i Barbu kirke i Arendal. Vår faste dirigent, Hans van der Meijden, dirigerer.

Konsertmester: Andrea Hansen

I alle 25 år har samarbeid med vestfylket, og særlig med musikere i Kristiansand Symfoniorkester(KSO), vært av avgjørende betydning. De første 15 årene var Lars Audun Hadland svært viktig for orkesteret, både som leder og konsertmester. Midt på nittitallet samarbeidet vi med Kristiansand musikkskoles orkester, med Reidar Knudsen som leder. Seinere hadde vi et flerårig orkesterprosjekt med Jan Bjøranger(UiA). Det har også vært viktig for oss å kunne leie inn profesjonell støtte fra KSO. Av musikere som vi ofte har benyttet bør nevnes: Pål Svendsbeget(fiolin), Trygve-Johan Simonsen(bratsj), Alfred Matre(bass) og  Ola Balstad(trompet). Fra den musikalske Kyllingstad familien i Kristiansand har i fått benytte både fiolinist, bratsjist og to cellister. Kammerokesteret har i løpet av de siste seks årene dratt på flere utenlansturneer. Hver gang har Benedicte Kyllingstad vært konsertmester.

De siste årene har Andrea Hansen fra KSO vært vår faste konsertmester. På jubileumskonsertene er hun også solist sammen med Ole og Sverre og Høie fra Arendal, i Barndenburgkonsert nr. 4 av Bach.

Fra Barbu kirke

Hovedsolisten ved jubileet er pianisten Rut Marie Bang fra Vennesla, i Mozarts pianokonsert nr. 24. Hun vant prisen som årets talent ved Ung klassisk-festivalen i Arendal i februar i år. Rut Marie Bang betegnes som en av Norges fremste unge pianister. Etter 4 år på Norsk Musikkhøyskole med Håvard Gimse som hovedinstrumentlærer, fortsetter hun nå med en master i klaver ved Hochschule für Music und Theater Rostock med prof. Matthias Kirschnereit. Hun har deltatt på en rekke masterclasses med internasjonalt kjente utøvere som Kevin Kenner, Ilja Scheps, Andrew Manze og Leif Ove Andsnes.

Høsten 2010 ble hun invitet inn i Jiri Hlinkas klaverklasse.

Ved jubileet framføres også to verk for orkester, kor og sopran av Mendelsohn, bl.a. den kjente hymnen ”Hør min bønn”. Agder Kammerkor deltar. Dette ledes også av Hans van der Meijden. Sopransolist er Linde Schinkel fra Nederland. Vi hadde tidligere i høst en turne  til Nederland med konserter i Den Haag og Wassenaar. Linde var da vår solist. Dette ble et så vellykket samarbeid at hun også kommer til Norge for å være med på vårt jubileum.

Program:

F. Mendelssohn: Sopran(Linde Schinkel), kor(Aust-Agder Kammerkor)  og orkester.

Hymne: ”Hör mein Bitten”

Wer nur den lieben Gott läßt walten

A. Marcello: Konsert i d-moll for obo og orkester . Solist: Dag Aasland.

G.F. Händel: Solist: Linde Schinkel

Lascia chi’io pianga fra operaen Rinaldo

Ah! Spietato! E non ti muove fra operaen Amadigi

J.S. Bach: Brandenburgkonsert nr. 4

Solister: Andrea Hansen (fiolin), Sverre Høie (fløite), Ole Høie (fløyte).

W.A. Mozart Laudate Dominum fra “Vesperae solennes de Confessore”.

Sopran(Linde Schinkel), kor(Aust-Agder Kammerkor)  og orkester.

W.A. Mozart: Klaverkonsert i c-moll   KV 491 Solist: Rut Marie Bang.

Musikere:

Fiolin:

Andrea Hansen, konsertmester

Ruth Hauge Bjørneseth

Ragnhild Lofthus Drange

Monica Thrane Olsen

Gabriele Gonzalez

Veslemøy Sandstad

Torleif Jacobsen

Ørnulf Bang

Bratsj

Birgitte Kyllingstad

Einar Oltedal

Cello

Randi Birkeland

Bodil Tveten

Bass

Elisabeth Aspesæter

Fagott:

Tone Liv dePresno

Runar Tveten

Fløyte:

Sverre Høie

Høie Ole

Klarinett:

Eva Rosdahl Solvang

Dagfinn Urfjell

Horn:

Nikolai Heuer

Andreas Hansen

Obo:

Dag Aasland

Trompet:

Hjalmar Bjerga

Andreas Malde

Pauker:

Per Qvarnstrøm

Merket med: , , , , , , , , ,