KAFFE OG TROMPET

KAFFE OG TROMPET

Kaffekantate av Bach og trompetkonsert av Haydn

Arendal kulturhus, Lille Torungen, lørdag 3. mai kl 1300.

Ola Balstad er solist i Haydns trompetkonsert. Han har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og var ansatt i Forsvarets Musikkorps Sørlandet og Kristiansand Symfoniorkester fra 1978. Har vært solist med begge orkestre en rekke ganger, bla annet under de Internasjonale Kirkefestspillene i Kristiansand. Ola har nå trådt tilbake til de glade amatørers rekker og arbeider for tiden som webutvikler og programmerer, men har fremdeles musikken som en viktig hobby.

Det andre verket på konserten er en verdslig kantate av Johann Sebastian Bach, Schweigt stille, plaudert nicht (BWV 211), også kjent som Kaffekantate. Kantaten har tre sangsolister:

Herr Schlendrian (bass) forsøker med rasende trusler å få datteren Liesgen (sopran) til å slutte med uvanen å drikke en kopp kaffe daglig; først når han lokker med tillatelse til å gifte seg gir den stivnakkede datteren etter, men hun sprer i all  hemmelighet en melding om at hun bare vil godta en mann som tillater henne å drikke kaffe når hun selv vil.

Hanne Korsbrekke Askeland(sopran), Jørgen Backer(bass) og Mads Wighus(tenor).

Hanne

 JørgenMads